Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,2 η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στο 6,2% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, που διενεργήθηκε από τις 18 έως τις 22 Απριλίου, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4% , το ΠΑΣΟΚ 8,9%, το ΚΚΕ 6,1% η Ελληνική Λύση 3,8%, το Μέρα25 3,7% και το κόμμα Έλληνες 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο το 11,2%.

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της Alco για το πρόσωπο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, ποσοστό 36% δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ ποσοστό 26% στον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο ποσοστό 32% των ερωτηθέντων απάντησε σε κανέναν από τους δύο.

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Στο ερώτημα, αν από τις εκλογές μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή νέες εκλογές, τι θα προτιμούσατε, το 62% απάντησε να πάμε σε νέες εκλογές, το 26% δηλώνει θετικό σε κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Στο ερώτημα, νέες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25, το 51% απάντησε νέες εκλογές, το 37% δηλώνει θετικό σε κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Στην ερώτηση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, πιστεύετε ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη, ίδια ή χειρότερη, το 43% απάντησε χειρότερη, το 26% ίδια, το 24% καλύτερη και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Στο ερώτημα αν η απλή αναλογική αποτελεί ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το 61% απάντησε αρνητικά, το 25% θετικά και το 14% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alpha: Facebook Twitter

Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,2 η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου Facebook Twitter

https://www.lifo.gr/now/politics/dimoskopisi-alco-sto-62-i-diafora-nd-syriza-stin-prothesi-psifoy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button