Πολιτική

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ακαταδίωκτο για την Επιτροπή που θα ερευνήσει τα αίτια

Ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη θεσπίζει η κυβέρνηση με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η τροπολογία, στο άρθρο 5, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο». 

Κόντρα Τσίπρα-Γεωργιάδη για το ακαταδίωκτο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην εν λόγω τροπολογία κατά την παρέμβασή του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου που αφορά μεταξύ άλλων στα μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων και των πληγέντων από το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σήμερα έρχεστε στη Βουλή για να ψηφίσετε το ακαταδίωκτό τους.Το ακαταδίωκτο της Επιτροπής που ορίσατε για να σας ελέγξει! Και διερωτώμαι: Τι φοβάστε και θέλετε να μη διώκονται οι τρεις πραγματογνώμονες που ορίσατε;», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη θέσπιση του ακαταδίωκτου ως προκλητική και προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων ενώ διερωτήθηκε αν αυτό το ζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής ή η κυβέρνηση το προσφέρει με σκοπό τη συγκάλυψη και το σκοτάδι. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην επόμενη Βουλή να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «θλιβερό κοινοβουλευτικό σόου», υπενθυμίζοντας «τι έκανε ο κ. Τσιπρας το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι» και κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «υποκρισία». 

https://www.lifo.gr/now/politics/dystyhima-sta-tempi-akatadiokto-gia-tin-epitropi-poy-tha-ereynisei-ta-aitia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button