Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Ο Καλογρίτσας κατέθεσε SMS του Νίκου Παππά- Με κωδικοποιημένα ονόματα

Ένα SMS με ημερομηνία 15.9.2016, το οποίο φέρεται να επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Χρήστο Καλογρίτσα, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι του επιχειρηματία.

Η κατάθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, του συγκεκριμένου SMS, όπως είπαν οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, καταδεικνύει σύμφωνα με τους ίδιους, τη σύμπραξη του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία και άλλα πρόσωπα ενδιαφέροντος, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του επιχειρηματία, από το SMS, αποδεικνύεται η εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπως έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο και η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή.

Τo SMS

Στο SMS αναγράφεται και η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση, τότε, τηλεοπτικής εταιρείας.

Το SMS στάλθηκε από το κινητό τηλέφωνο του κ. Παππά στον κ. Καλογρίτσα και αναφέρει:

Παππάς Νίκος κιν. 698411…

Ιβάν 35

Καλόγρ. 35

Α2 16

Κουρής 10

Μάρης 4

Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και Καλογρ. Είναι ιδιαίτερο προφανώς

Τα πρόσωπα που αναφέρονται κωδικοποιημένα στο επίμαχο SMS είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης

Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας

Α2: Αρτέμης Αρτεμίου

Κουρής: Γιώργος Κουρής

Μάρης: Δημήτρης Μάρης.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Oι συνήγοροι των δύο πλευρών στη συνέχεια προχώρησαν και σε σχετικές δηλώσεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, με την πλευρά Kαλογρίτσα να λέει πως «Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι.

Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα.

»Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη, τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά, αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Νίκου Παππά τόνισε ότι «Το SMS, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας.

»Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

Η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα

Πρώτος μάρτυρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δανειοδοτικές σχέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα με την Αγροτική Τράπεζα και στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του, τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και τον επιχειρηματία για τα οικονομικά ανοίγματα που είχε ο τελευταίος, λόγω της μη εξυπηρέτηση των δανείων του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στα δάνεια του Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, στις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος να τεθεί διοίκηση στην εν λόγω Τράπεζα και πως «ξηλώθηκε», όπως ανέφερε διοίκηση που τοποθετήθηκε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας και ξεκαθάρισε απαντώντας στο εάν ευθύνονται τα δάνεια στην εταιρεία Τοξότης (εταιρεία Καλογρίτσα): «Δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Στη συνέχεια είδαμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος. Προέκυψαν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εάν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της εγγυητικής επιστολής ύψους 3 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες διαβιβάστηκε από την εταιρεία CCC μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.

Σχετική ανακοίνωση μετά τις σημερινές εξελίξεις εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο ειδικό δικαστήριο, φαίνεται, με βάση SMS του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Καλεί δε τον Νίκο Παππά να απαντήσει αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου.

πηγή: lifo

now/politics/eidiko-dikastirio-o-kalogritsas-katethese-sms-toy-nikoy-pappa-me-kodikopoiimena

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button