Πολιτική

Εκλογές 2023- Βουλή: Ο Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις πρώτες εκλογές 2023. 

Η Βουλή συνήλθε σήμερα, για την εκλογή του προεδρείου, ενώ το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη των δεύτερων εκλογών 2023, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου. 

Με 270 ψήφους υπέρ ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ του ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Σημειώνεται πως υπήρξαν απουσίες από την ονομαστική ψηφοφορία, καθώς ο Όθωνας Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισαν. Αμφότεροι δεν ορκίστηκαν χθες μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές– επειδή βρίσκονταν στο εξωτερικό- κάτι που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. Επίσης, από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου της Βουλής απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. 

Με επιστολική ψήφο υπέρ του Κωνσταντίνου Τασούλα ψήφισαν ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτης Βαρδάκης, όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν. 

«Αυτή η Βουλή είναι φευγαλέα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά την επανεκλογή του. «Θα υπηρετήσω ως πρόεδρός της μέχρι τις επόμενες εκλογές, μαζί με τους άξιους αντιπροέδρους», συμπλήρωσε. 

Η διαδικασία στη Βουλή συνεχίζεται με την εκλογή των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής του προεδρείου, θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Βουλής, κάτι που ταυτόχρονα θα σημαίνει και την ολοκλήρωση της θητείας της. 

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-boyli-live-o-tasoylas-epanexelegi-proedros

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button