Πολιτική

Εκλογές 21 Μαΐου: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Προσφυγή κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

Ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», Δημήτρης Μιχάκης, που έχει δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι εκείνος που κατέθεσε την προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

Με την προσφυγή του, ζητά να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας Έλληνες, από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη. Ακόμη, ο Δημήτρης Μιχάκης ζητά να αφαιρεθεί η επωνυμία Έλληνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού έχει δημοσιευθεί από το κόμμα Κασιδιάρη. 

Τέλος, ζητά με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ο Ηλίας Κασιδιάρης να αναγνωρίσει πως το κόμμα «Έλληνες» υφίσταται από το 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.

Εκλογές 21 Μαΐου: «Όχι» του Αρείου Πάγου στο κόμμα Μπογδάνου- Εμφιετζόγλου

Στο μεταξύ, ο Άρειος Πάγος δεν ενέκρινε τη συμμετοχή του κόμματος «Πατριωτική Ένωση», των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Προηγήθηκε προσφυγή, από το κόμμα «Πατριωτική Ένωση “ΕΛ.ΛΑ.Σ” – Ελλ. Λαϊκή Συσπείρωσις», που κατήγγειλε ότι το όνομα του κόμματος των Μπογδάνου- Εμφιετζόγλου ήταν κλεμμένο.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε πως ο δικαιούχος του ονόματος είναι το κόμμα που έκανε την προσφυγή. Παράλληλα, κρίθηκε ότι το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης», το αστέρι της Βεργίνας, είναι εθνικό σύμβολο και ο νόμος απαγορεύει τη χρήση του.

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο Άρειος Πάγος αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την “Πατριωτική Ένωση” και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους», ήταν η πρώτη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μέσω Twitter. 

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-21-maioy-prosfygi-ston-areio-pago-kata-toy-kommatos-kasidiari

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button