Πολιτική

Επίθεση στον Βαρουφάκη: Μία σύλληψη, ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο

Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας συνέλαβαν στο Μαρούσι έναν 17χρονο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Παρασκευής, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο συλληφθείς κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή στα επεισόδια, αναφέρουν αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Για την επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25 έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο άτομα, έπειτα από την εξέταση υλικού, από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αναφέρουν πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης. 

Εκτιμάται πως στην επίθεση συμμετείχαν περίπου οχτώ άτομα. Ο ένας από αυτούς που έχουν ταυτοποιηθεί φέρεται να βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό του κ. Βαρουφάκη. Κάποιοι από τους δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ άλλοι φορούσαν κουκούλες και άλλοι μάσκες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης. 

Επίθεση στον Βαρουφάκη: Η δικογραφία για τους δράστες 

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. σε νεότερη ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη ανέφερε πως οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στην πρώτη ανακοίνωση για την επίθεση, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «με δική του πρωτοβουλία» δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά, την ώρα που δέχθηκε επίθεση. 

Γιάνης Βαρουφάκης: Ήταν μπράβοι της νύχτας 

Στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του μετά την επίθεση, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε «μπράβους της νύχτας» τους δράστες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τους δράστες. Μετά την επίθεση, πήγε στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. 

«Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. 

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», σημείωσε επίσης στην ανάρτησή του. 

πηγή: lifo

now/politics/epithesi-ston-baroyfakis-mia-syllipsi-taytopoiithikan-alloi-dyo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button