Πολιτική

Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια, για την 25η Μαρτίου- Βέβαιος για «παγίωση» των καλών σχέσεων

Ευχετήρια επιστολή έστειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια, για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. 

Στην επιστολή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου– πέρα από τις ευχές για την 25η Μαρτίου- εκφράζει βεβαιότητα πως θα παγιωθούν στο μέλλον οι σχέσεις καλής γειτονίας που υφίστανται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλλει περαιτέρω στη θετική δυναμική η οποία επικρατεί τώρα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Τέλος, στην επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί ξανά την ελληνική κυβέρνηση και τον λαό για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που προσέφεραν στη χώρα του μετά τους φονικούς σεισμούς. 

Αυτή την εβδομάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Νίκος Δένδιας είχαν μια σύντομη συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία. 

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα στην υποψηφιότητά της για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μη μόνιμο μέλος. Από την πλευρά της, η Αθήνα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. 

πηγή: lifo

now/politics/eyhes-tsaboysogloy-se-dendia-gia-tin-25i-martioy-bebaios-gia-pagiosi-ton-kalon-sheseon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button