Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: «Στα 5.000 ευρώ το εισόδημα ανά άτομο στη μεσαία τάξη»

Στα εισοδήματα που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως «μεσαία τάξη», κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «5.000 ευρώ ανά άτομο», αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου.

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές που είχαν ως αποτέλεσμα να βγει εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εισοδήματα που θα φορολογηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση ποια θεωρεί ως μεσαία τάξη, η Θεανώ Φωτίου απάντησε:

«Για τα εισοδηματικά όρια σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ δίνει τέσσερις κατηγορίες. Η πρώτη το 25% του ελληνικού λαού περίπου, το οποίο διαφοροποιείται κάθε φορά, ανάλογα με τις κρίσεις, μεγαλώνει αυτό το ποσοστό ή όχι, είναι οι λεγόμενοι φτωχοί. Το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και το άλλο 25% είναι τα ανώτερα στρώματα, εκεί μέσα είναι και οι Λάτσηδες. Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, είναι 5.000, αν θυμάμαι καλά, η μεσαία τάξη, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος».

Ερωτηθείσα αν εννοεί ατομικό εισόδημα 5.000 ευρώ, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης, έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξη αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά. Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ».

Σε επόμενη ερώτηση, μετά την επιμονή των δημοσιογράφων για τα όρια της μεσαίας τάξης και ποιους θα φορολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου απάντησε: «Δεν χρειάζεται, γιατί μεσαία τάξη, όπως ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη».

Ακούστε το απόσπασμα από το 09.00′ και κάτω: 

https://www.lifo.gr/now/politics/theano-fotioy-sta-5000-eyro-eisodima-ana-atomo-sti-mesaia-taxi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button