Πολιτική

Θεοδωρικάκος για τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Είχαν οικονομικό κίνητρο οι δύο συλληφθέντες

Για το τρομοκρατικό δίκτυο που επιχείρησαν να στήσουν στην Ελλάδα οι δύο συλληφθέντες και την εξάρθρωσή του από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή Ελλήνων.

«Πρόκειται για σημαντική υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ως στόχους συγκεκριμένα σημεία στην Αθήνα, εβραϊκού, ισραηλινού ενδιαφέροντος, εξ’ ου και τα συγχαρητήρια Νετανιάχου», τόνισε, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν αποδείξεις και έχουν συλληφθεί. «Είχαν οικονομικό κίνητρο», είπε σχετικά με τους δύο συλληφθέντες.

Θεοδωρικάκος: Με την εθνική ασφάλεια δεν παίζει κανείς για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που κάνει λόγο για «οπερέτα», αμφισβητώντας την υπόθεση εξάρθρωσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε «σε μια προεκλογική περίοδο η εφημερίδα και διάφοροι άλλοι, σε μια προεκλογική περίοδο, κάνουν ένα λάθος το οποίο είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο».

«Με την εθνική ασφάλεια και διεθνή αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω και πιστεύω αυτά που γράφει η εφημερίδα να μην απηχούν τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για «απολύτως» δεμένη υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι «ασφαλής προορισμός και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε», προσθέτοντας ότι όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα ενισχυθούν με 1.200 αστυνομικούς που θα διευκολύνουν τους ελέγχους διαβατηρίων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι αποτελεί ξεκάθαρη απόφαση του πρωθυπουργού να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη κατά μήκος των 140 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων. Υπενθύμισε ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ και αύριο, παρουσία του Πρωθυπουργού στον Έβρο, θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χιλιόμετρα, με κόστος 100 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει προβλεφθεί να καλυφθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό της χώρας μας. Το 2022, είπε, απετράπη η παράνομη είσοδος 265.000 μεταναστών στον Έβρο.

Ειδικότερα και αναφορικά με την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου που «κόβει» τα χρήματα για τη δημιουργία τεχνητών φρακτών στα σύνορα της Ευρώπης, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε και κατέληξε «έπρεπε να εκδιωχθεί ο Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

https://www.lifo.gr/now/politics/theodorikakos-gia-tromokratiko-diktyo-stin-athina-eihan-oikonomiko-kinitro-oi-dyo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button