Πολιτική

Καραθανασόπουλος- ΚΚΕ: Αστικό κατάλοιπο η οικογένεια, δεν στηρίζουμε γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια αποτελεί «αστικό κατάλοιπο». 

«Να δούμε πρώτα τη μεγάλη εικόνα. Γιατί υπάρχουν διακρίσεις; Οι διακρίσεις δεν υπάρχουν μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει μια συγκεκριμένη επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά και στις γυναίκες, τη νέα γενιά, στους εργαζόμενους. Υπάρχει μια οικονομική βάση που αναπαράγει τις ανισότητες. Σε αυτή την οικονομική βάση είναι και η αιτία των προβλημάτων. Επίσης, υπάρχει ένα κράτος το οποίο αναπαράγει αυτές τις ανισότητες». 

Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε στη συνέχεια ότι ο ίδιος υπήρξε παντρεμένος αλλά για τον θεσμό του γάμου είπε ότι «είναι αστικό κατάλοιπο». Στο πλαίσιο αυτό, σε ερώτηση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσίας απάντησε:

«Δεν στηρίζουμε μια τέτοια επιλογή, όπως δε στηρίξαμε και την επιλογή που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το σύμφωνο συμβίωσης. Τέτοιου είδους επιλογές δεν αναβαθμίζουν ούτε τη θέση των συγκεκριμένων ατόμων, ούτε βοηθάνε στο να προστατευτούν από επιθέσεις και διακρίσεις που δέχονται», είπε χαρακτηριστικά. 

«Μια άλλη κοινωνία που θα χτυπάει το ζήτημα των ανισοτήτων επί της ουσίας, μπορεί πραγματικά να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων», πρόσθεσε ο κ. Καραθανασόπουλος

Σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ είναι υπέρ της κατάργησης του θεσμού του γάμου είπε: «Θεωρούμε ότι η οικογένεια είναι αστικό κατάλοιπο διότι αναπαράγει την υπόθεση της ιδιοκτησίας και έτσι ο πιο πλούσιος στην οικογένεια είναι και ο πιο ισχυρός. Η αιτία της ενδοοικογενειακής βίας σχετίζεται με την εξάρτηση του πιο αδύναμου οικονομικά από τον πιο ισχυρό».

«Θα απαντήσουμε στις διακρίσεις που έχουν οικονομική βάση και αναπαράγονται», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

https://www.lifo.gr/now/politics/karathanasopoylos-kke-astiko-kataloipo-i-oikogeneia-den-stirizoyme-gamo-omofylon

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button