Πολιτική

Κλειδώνει το νέο σχήμα στην Περιφέρεια Κρήτης

Κλειδώνουν τα επόμενα 24ωρα τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την ηγετική ομάδα του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Μετά την εκλογή του προεδρείου, θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις των επιλογών του Περιφερειάρχη για το εκτελεστικό σχήμα αλλά και των προέδρων της Αγροτοδιατροφικής και της εταιρίας Δαίδαλος Αναπτυξιακή.

Δεδομένο είναι ότι παραμένουν στις θέσεις τους οι τέσσερις χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Ο Νίκος Συριγωνάκης στο Ηράκλειο, ο Νίκος Καλογερής στα Χανιά, η Μαρία Λιονή στο Ρέθυμνο και ο Γιάννης Ανδρουλάκης στο Λασίθι.

Για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων, η διαδικασία μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο καθώς ο Σταύρος Αρναουτάκης καλείται να διατηρήσει εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ πολιτικών συσχετισμών αλλά και να δημιουργήσει ένα μείγμα παλιών και νέων στο νέο σχήμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αξιοποιηθεί με χαρτοφυλάκια Αντιπεριφερειάρχη η «ομάδα» των περιφερειακών συμβούλων που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης και Μιχάλης Βάμβουκας φαίνεται πως έχουν κλειδώσει θέση στο νέο εκτελεστικό σχήμα ενώ αυξημένες πιθανότητες για να αξιοποιηθούν έχουν και άλλα στελέχη από τη «δεξιά πτέρυγα» όπως ο Γιώργος Καρτσάκης, η Θεοδώρα Κουτεντάκη και η Γωγώ Μηλάκη.

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ σίγουροι για το νέο εκτελεστικό σχήμα θεωρούνται ο Νίκος Σκουλάς, ο Γιώργος Αλεξάκης και ο Σταύρος Τζεδάκης.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν.

Κλειδωμένη είναι επίσης η θέση του Κώστα Φασουλάκη στη Δαίδαλος Αναπτυξιακή ενώ από το λεγόμενο «παλιό σχήμα» θέση και ρόλο φαίνεται πως θα έχουν ο Νίκος Ξυλούρης και ο Κυριάκος Κώτσογλου.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, οπότε και ο Σταύρος Αρναουτάκης θα ανακοινώσει τις επιλογές του.

πηγή: creta24

kleidonei-to-neo-schima-stin-perifereia-kritis/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button