Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το νέο βίντεο στο TikTok για το επίδομα μητρότητας

Νέο βίντεο ανέβασε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το επίδομα μητρότητας.

Σύμφωνα με αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «θα σας πω ένα ευχάριστο νέο σε λιγότερο από ένα λεπτό» μιλώντας για τις αλλαγές στο επίδομα μητρότητας. 

Το παράδοξο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι ότι παρατηρούνται διαφορές σε αυτό το επίδομα ανάλογα με το αν η μητέρα ήταν δημόσιος υπάλληλος, ιδιωτική υπάλληλος ή αυτοαπασχολούμενη, με την τελευταία κατηγορία να παίρνει λιγότερα χρήματα για λιγότερο χρονικό διάστημα. 

Πλέον, οι μητέρες θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 830 ευρώ μέχρι τη συμπλήρωση των 9 μηνών, από τη γέννηση του βρέφους, ενώ η εν λόγω επέκταση αφορά περίπου 5.000-5.500 μητέρες. Η συνολική ενίσχυση που μπορεί να λάβει μια μητέρα φτάνει μέχρι και τα 10.970 ευρώ. Επιπλέον, στις 30 Απριλίου χιλιάδες μητέρες θα λάβουν και το αυξημένο επίδομα γέννησης.

«Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη 2η θέση του Ο.Ο.Σ.Α ως προς τη στήριξη της μητρότητας. Και αυτό είναι μια διάκριση που μας κάνει πολύ υπερήφανους» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

@kyriakosmitsotakis_

Επίδομα Μητρότητας!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αναλυτικά παραδείγματα

  • Μη μισθωτή μητέρα με ένα τέκνο, θα λάβει: 830×9 μήνες επίδομα μητρότητας συν 2.400 επίδομα γέννησης. Συνολικά, θα λάβει 9.870 ευρώ.
  • Μη μισθωτή μητέρα με δύο τέκνα, θα λάβει: 830×9 μήνες επίδομα μητρότητας συν 2.700 επίδομα γέννησης. Συνολικά, θα λάβει 10.170 ευρώ.
  • Μη μισθωτή μητέρα με τρία τέκνα, θα λάβει: 830×9 μήνες επίδομα μητρότητας συν 3.000 επίδομα γέννησης. Συνολικά, θα λάβει 10.470 ευρώ.
  • Μη μισθωτή μητέρα με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, θα λάβει: 830×9 μήνες επίδομα μητρότητας συν 3.500 επίδομα γέννησης. Συνολικά, θα λάβει 10.970 ευρώ.

 

https://www.lifo.gr/now/politics/kyriakos-mitsotakis-neo-binteo-sto-tiktok-gia-epidoma-mitrotitas

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button