Πολιτική

Μητσοτάκης: Απρίλιο ή Μάιο οι πρώτες εκλογές, οι δεύτερες 4-5 εβδομάδες μετά

Τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία. 

Οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν 4-5 εβδομάδες μετά, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ. 

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας- δεν είναι μυστικό: οι πρώτες εκλογές θα γίνουν, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οι δεύτερες, θα γίνουν 4-5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών του 2023. 

Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών θα καθορίσει τις εξελίξεις 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι εκείνο που θα καθορίσει τις εξελίξεις και συμπλήρωσε πως στόχος είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας, στις δεύτερες. 

«Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

«Ο κίνδυνος πάντα είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και προέβλεψε ότι θα υπάρχει μεγάλη τοξικότητα στην προεκλογική περίοδο. «Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας», δήλωσε. 

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-aprilio-i-maio-oi-protes-ekloges-oi-deyteres-4-5-ebdomades-meta

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button