Πολιτική

Μητσοτάκης για πλαφόν: Υιοθετήθηκε η ελληνική πρόταση – Όταν οι αγορές αποτυγχάνουν, οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν

«Ορόσημο» στην προσπάθεια προστασίας πολιτών και επιχειρήσεων από τις υψηλές τιμές καυσίμων, χαρακτήρισε την απόφαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ο πρωθυπουργός

Με ανάρτησή του, σημείωσε πως ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν. 

«Σήμερα είναι ένα άλλο ορόσημο στη μακρόχρονη προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από τις υπερβολικές τιμές του φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς – μια ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε πριν από 9 μήνες – υιοθετήθηκε επιτέλους από τους υπουργούς ενέργειας της Ευρώπης. Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν.

Δεν θα επιτρέψουμε στους θεσμούς μας να οπλιστούν εναντίον μας. Αυτό είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που βοηθά στην προστασία των οικονομιών μας από την έκτακτη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου».

Λίγο νωρίτερα και μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων, οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου που «κλείδωσε» στα 180 ευρώ και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-gia-plafon-yiothetithike-i-elliniki-protasi-otan-oi-agores-apotyghanoyn-oi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button