Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα, εντός του επόμενου μήνα, θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, στην Αίγυπτο όπου βρίσκεται για τη σύνοδο COP27. 

«Έχω καταστήσει σαφές ότι το πρόσφατο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα είναι απολύτως ψευδές. Ήμουν πολύ σαφής, αναγνωρίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, το έχουμε δει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπισή του», απάντησε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. 

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, εντός του επόμενου μήνα, θα απαγορεύσουμε όλα τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να πωληθούν στην Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν να μετατρέψουμε αυτό το πραγματικό πρόβλημα σε ευκαιρία», συμπλήρωσε. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το εάν η ανησυχία για την ενεργειακή ασφάλεια αλλάζει τα σχέδια της κυβέρνησης για παράδειγμα σε ό,τι αφορά στις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ο πρωθυπουργός απάντησε:
 
«Βραχυπρόθεσμα ναι. Σκοπεύουμε να παρατείνουμε την παραγωγή από άνθρακα, πιθανώς για δύο-τρία χρόνια. Αλλά η απομάκρυνση από τον άνθρακα είναι μία απόφαση που έχουμε λάβει και δεν θα αλλάξει. Αυτό που θα αλλάξει είναι η διαφοροποίηση στις προμήθειες όσον αφορά το φυσικό αέριο», απάντησε. 

Η Ελλάδα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «γίνεται ενεργειακός κόμβος» για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όχι μόνο με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αλλά και την παροχή φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη «και γιατί όχι στην Ουκρανία». 

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-i-ellada-tha-ginei-i-proti-hora-poy-tha-apagoreysei-ta-paranoma-kakoboyla

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button