Πολιτική

Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση των παιδιών στα Τέμπη να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει

Στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι, λέγοντας πως «η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει».

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», είπε.

Και συνέχισε: «Είναι μια αποστολή την οποία πρέπει να αναλάβουμε. Να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν, μιας Ελλάδας η οποία μας πληγώνει, μιας Ελλάδας η οποία δεν μας εκφράζει, μιας Ελλάδας η οποία δεν αξίζει στη νέα γενιά».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας πως επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε 780 ευρώ. 

«Και ξέρουμε, δεν έχουμε αυταπάτες, ότι πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα και ότι οι μισθοί στην πατρίδα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε και να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως «αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα», προσθέτοντας: «Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος».

«Εμείς θα προσέλθουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα. Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος. Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμά μας για μία καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κάνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά και με σωστή κρίση στην κάλπη, ότι θα εμπιστευτεί και πάλι τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-i-kalyteri-dikaiosi-ton-paidion-sta-tempi-na-exasfalisoyme-oti-den-tha

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button