Πολιτική

Οικονόμου: «Χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση» το δημοσίευμα του Documento για τις παρακολουθήσεις

Στο δημοσίευμα του «Documento» με τη λίστα παρακολουθήσεων υπουργών, δημοσιογράφων και άλλων ατόμων του δημόσιου βίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δημοσίευμα «δεν διαθέτει μέχρι τώρα την απαιτούμενη τεκμηρίωση» τονίζοντας ότι «όσα αναφέρονται παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία, οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπογράμμισε ότι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν «θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν και όσοι στράφηκαν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος». «Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές», είπε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε «με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίησή του» επικρίνοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από καμία δημόσια αρχή και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης».

Βαξεβάνης: Κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο είναι με ένα εγκληματικό κέντρο για τη δημοκρατία με εγκληματικό εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη. Είδατε ότι δεν ήταν μόνο το Predator. Αυτοί που παρακολουθούσαν το Predator ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «και στον κύριο Ντογιάκο αλλά και στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες: ο κύριος Γιάννης Λαβράνος και ο κύριος Φέλιξ Μπίτσιος ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα. Κανένας δεν τους κάλεσε. Καμιά ανακριτική ενέργεια δεν έγινε. Καμιά έφοδος δεν έγινε. Καμιά εξέταση ηλεκτρονικών μέσων δεν έγινε. Καμιά άρση απορρήτου δεν έγινε. Καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας. Αυτό γιατί συμβαίνει;»

«Γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος αφού έκανε ό,τι έκανε με την ΕΥΠ και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει Predator ή όπως αλλιώς λέγεται και άλλο πράγμα είναι η ΕΥΠ», πρόσθεσε. 

«Να σας πω δύο λόγια για τις αποδείξεις, όπως είπαμε και στον κύριο Ντογιάκο. Όπως καταλαβαίνετε όλοι γιατί είστε έμπειροι, φυσικά και υπάρχουν αποδείξεις. Ήδη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχουν τέσσερα μηνύματα προς άνθρωπο που ήταν παρακολουθούμενος κατά τη λίστα μας. Και αυτά τα τέσσερα μηνύματα αποδεικνύουν παρακολούθηση. Έχει προσβληθεί με το κινητό από συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε και άλλα στοιχεία αυτό που είπα και στον κύριο Ντογιάκο», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

πηγή: lifo

now/politics/oikonomoy-horis-tin-apaitoymeni-tekmiriosi-mehri-tora-dimosieyma-toy-documento

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button