Πολιτική

Οι παρακολουθήσεις και οι νέες πολιτικές ισορροπίες

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει δυναμιτίσει για τα καλά το κλίμα στην πολιτική σκηνή. Με τις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων να έχουν οξυνθεί τόσο πολύ, η όποια πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών μοιάζει ισχνή, έως απίθανη. Παράλληλα, το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, που έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της δημόσιας συζήτησης, θέτει νέα θεσμικά ερωτήματα.

Με βάσει τα ανωτέρω, το ΠΑΣΟΚ, που μετά και την αλλαγή στην ηγεσία του έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στο κεντρώο ακροατήριο και να αποκτά μία αξιοσημείωτη δυναμική, βρίσκεται προ μεγάλων και σημαντικών αποφάσεων.

Αρχικά, η Χαρ. Τρικούπη θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το δημοσκοπικό χώρο που κέρδισε μετά τις αποκαλύψεις για την ΕΥΠ και το κακόβουλο λογισμικό “PREDATOR προκειμένου να διευρύνει την πολιτική της ατζέντα. Χρονικό ορόσημο προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, από όπου και θα παρουσιάσει τις βασικές πτυχές του προγράμματός του.

Παράλληλα, με το πολιτικό κλίμα να χαρακτηρίζεται ως «τοξικό» ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη, το κυβερνών κόμμα γνωρίζει ότι κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ έχει ναυαγήσει. Προς τούτο, η Κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί -επικοινωνιακά- την κατάσταση, ταυτίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταφέρει να «διχάσει» το ολοένα και αυξανόμενο κοινό του ΠΑΣΟΚ, αποκομίζοντας ίσως και εκλογικά οφέλη.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό μέτωπο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εντάξει το πράσινο στρατόπεδο σε ένα ευρύτερο αντιπολιτευτικό μέτωπο με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα.

Μπροστά σε όλα αυτά, η θέση του Ν. Ανδρουλάκη παραμένει μία και απαρέγκλιτη: Ταυτίζει και αποδοκιμάζει τη στάση των δύο μεγάλων κομμάτων, διαχωρίζοντας τον τρόπο δράσης του ΠΑΣΟΚ και στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το ΠΑΣΟΚ χαράσσει αυτόνομη πορεία στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Μίρκα Οικονομοπούλου

πηγή: creta24

oi-parakoloythiseis-oi-nees-politikes-isorropies/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button