Πολιτική

«Παράθυρο» Τσακαλώτου για κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ- ΜέΡΑ25, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα

Θετικός στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για το εν λόγω σενάριο «προοδευτικής διακυβέρνησης» και αν τα τρία κόμματα αθροίζουν 46-47% δήλωσε πως «νομίζω ότι μπορούμε».

Στην επισήμανση του παρουσιαστή της ΕΡΤ ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως δεν θέλουμε την κυβέρνηση των ηττημένων, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε πως εφόσον μιλάμε για 47-49% αθροιστικά με τρία κόμματα «δεν το λες και ηττημένο αυτό το πράγμα».

«Να παραδώσει την έδρα του ο Γεωργούλης»

Μιλώντας για την υπόθεση Γεωργούλη, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε τα εξής: «Νομίζω ότι έχουμε δείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια πόσο σοβαρά παίρνουμε αυτά τα θέματα, απολύτως ενδεδειγμένη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι κατεβάσαμε και σχέδιο νόμου για τις γυναικοκτονίες, το οποίο δεν ψήφισε η κυβέρνηση».

«Δεν λειτουργούμε πάνω σε φήμες. Το 2022 ρωτήσαμε τον κ. Γεωργούλη, είπε ότι όλα αυτά είναι αστειότητες, ρωτήσαμε τις υπηρεσίες της Ευρωβουλής, είπαν ότι δεν τους είχε έρθει κάτι, οπότε ήμασταν σε αναμονή», πρόσθεσε.

«Αυτό το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει όλη την κοινωνία. Δεν πιστεύω ότι έχει αυξηθεί η βία, αλλά οι γυναίκες είναι περισσότερο έτοιμες να το εκφράσουν. Αυτό είναι θετικό». Κληθείς να απαντήσει εάν ο κ. Γεωργούλης πρέπει να παραδώσει την έδρα του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Νομίζω ναι, αυτό θα ήταν το σωστό, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση».

https://www.lifo.gr/now/politics/parathyro-tsakalotoy-gia-kybernisi-synergasias-me-pasok-mera25-o-syriza-einai-deytero

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button