Πολιτική

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τις παρακολουθήσεις που καταγγέλλει το «Documento»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις.

Ο Άρειος Πάγος έδωσε ήδη παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο εμφανίζεται σειρά ονομάτων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου, να έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.

Συγκεκριμένα στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι, όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους» επισήμαναν «κύκλοι» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με αφορμή το δημοσίευμα.

Ο κ. Ντογίακος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να καλέσει άμεσα σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει, προσκομίζοντας όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των όσων αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας.

πηγή: lifo

now/politics/parembasi-toy-areioy-pagoy-gia-tis-parakoloythiseis-poy-kataggellei-documento

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button