Πολιτική

Σκέρτσος: Προσβλητική και ξεπερασμένη η παρουσίαση γυναικών βουλευτών ως «κομψών κυριών»

Προσβλητικό και εντελώς ξεπερασμένο χαρακτήρισε ο Άκης Σκέρτσος το γεγονός ότι γυναίκες βουλευτές παρουσιάζονται ως «κομψές κυρίες». 

Ο Άκης Σκέρτσος έκανε αυτό το σχόλιο με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία της Βουλής που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές 2023. Η κάλπη ανέδειξε 71 γυναίκες βουλευτές– περισσότερες από ποτέ- από 58 που είχαν εκλεγεί το 2019.

Αυτό, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου. Όμως, συμπλήρωσε, έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα, για την επίτευξη της πιο δίκαιης και αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης των γυναικών στη Βουλή

Άκης Σκέρτσος: Καιρός να αφήσουμε την «κομψότητα» στην άκρη  

«Είναι προσβλητική και εντελώς ξεπερασμένη η δημόσια συζήτηση και παρουσίαση των γυναικών βουλευτών ως “κομψών κυριών” με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία. Ας μιλήσουμε αν είναι έτσι και για “κομψούς κυρίους”…», τόνισε στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος. 

«Ή ακόμη καλύτερα, μήπως είναι καιρός να αφήσουμε την “κομψότητα” στην άκρη και να μιλήσουμε για τη διαδρομή και τις ιδέες που έφεραν περισσότερες από ποτέ γυναίκες στην ελληνική Βουλή; Αλλά και πώς θα φέρουμε ακόμη περισσότερες;», έγραψε ακόμη. 
 
«Είναι πολύ σημαντικό βήμα προόδου ότι από τις 58 γυναίκες που εξελέγησαν στη Βουλή το 2019, πλέον έχουμε 71 γυναίκες να μας εκπροσωπούν στη Βουλή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε μια ξεχωριστά από αυτές αλλά και στα κόμματα και τους πολίτες που τις υποστήριξαν», παρατήρησε ο Άκης Σκέρτσος και κατέληξε: 

«Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά όμως μπροστά μας ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα μέχρι να πετύχουμε μια πιο δίκαιη και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των γυναικών στο ελληνικό κοινοβούλιο». 

https://www.lifo.gr/now/politics/skertsos-prosblitiki-kai-xeperasmeni-i-paroysiasi-gynaikon-boyleyton-os-kompson-kyrion

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button