Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο στην Αγγλία αύριο- Στην ατζέντα το Τατόι

Στην Αγγλία για διήμερη επίσκεψη θα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο.

Κύριο θέμα της συζήτησης αναμένεται να είναι η αξιοποίηση του κτήματος του Τατοΐου.

Ο βασιλιάς Κάρολος, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και το Τατόι, για το οποίο είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος, κάτι το οποίο αναμένεται να κουβεντιάσουν στην αυριανή συνάντησή τους.

Η Αθήνα επιδιώκει ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου και στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται έργα προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ, σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ωστόσο, ο τομέας των επενδύσεων  θα απασχολήσει τις εκεί συναντήσεις του.

Ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του, Αλέξη Πατέλη, θα έχει συναντήσεις με επενδυτές που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για επιχειρήσεις στην χώρα μας.

Ακόμα, θα είναι ο βασικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

πηγή: lifo

now/politics/synantisi-mitsotaki-me-ton-basilia-karolo-stin-agglia-ayrio-stin-atzenta-tatoi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button