Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου για την παραπομπή Πολάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα κληθεί να συνεδριάσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Τσίπρας για Πολάκη: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του σε συνέδριο υγείας, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις στοχοποιώντας 33 πρόσωπα, ανάμεσά τους δικαστές και δημοσιογράφους.

«Το καταστατικό μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος του κόμματος να παραπέμψω ένα στέλεχος, αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Στα σοβαρά δημοκρατικά κόμματα δεν είναι όργανο Δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλει ποινές, υπάρχουν συγκροτημένα όργανα Δεοντολογίας. Αλλά δίνουν τη δυνατότητα στον πρόεδρο να προστατεύει όταν κρίνει τις συλλογικές θέσεις και τη συλλογική προσπάθεια», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Παραπέμπεται λοιπόν στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τον λόγο του ότι ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις, και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των θεσμών», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Μητσοτάκης για Πολάκη: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

Αναφορά στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη έκανε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον δήμο Αχαρνών. «Για αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πω μία κουβέντα μόνο», είπε, «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι».

«Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον “πολακισμό” στην κεντρική γραμμή του κόμματος» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

πηγή: lifo

now/politics/syriza-se-exelixi-i-synedriasi-toy-ektelestikoy-grafeioy-gia-tin-parapompi-polaki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button