Πολιτική

Τέμπη – Γεραπετρίτης: Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων – Σήμερα συστήνεται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής των ηνίων του υπουργείου.

«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και θέλω ειλικρινά να πω ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος, θα διερευνηθούν όλα» είπε.

Όπως ενημέρωσε, έχει λάβει ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό «τη διερεύνηση των λόγων για τους οποίους φτάσαμε να θρηνούμε τις απώλειες ανθρώπινων ψυχών», «της διασφάλιση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού» αλλά και «της τέλεσης άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει εμπέδωση ασφάλειας στην ψυχολογία του κοινού».

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως «σήμερα κιόλας, θα συσταθεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει χθες τη σύσταση μίας υπερκομματικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της σύγκρουσης των τρένων, που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 46 ατόμων.

Η ίδια επιτροπή θα εξετάσει και τις «διαχρονικές καθυστερήσεις» στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για το δυστύχημα στα Τέμπη.

πηγή: lifo

now/politics/tempi-gerapetritis-zito-syggnomi-apo-tis-oikogeneies-ton-thymaton-simera-systinetai-i

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button