Πολιτική

Τσίπρας από Λάρισα: Αυταπάτη η απλή αναλογική

Αυταπάτη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απλή αναλογική, μετά το mea culpa που είπε για το ίδιο θέμα στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

«Δυστυχώς αστοχήσαμε, ήταν αυταπάτη, γιατί οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις- την ώρα που τους δίναμε το χέρι της συνεργασίας για να δούμε πώς θα νικήσουμε τη Δεξιά- αντί να έχουν μέτωπο τη Δεξιά είχαν ως μέτωπο εμάς, ήθελαν να κόψουν το δικό μας χέρι. Εμείς κοιτάζαμε το μέλλον της χώρας κι αυτοί πώς θα μεγαλώσουν το δικό τους το χωράφι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Λάρισα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει», τόνισε. «Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος, θα είμαστε για πάντα μαζί στις επάλξεις, γιατί επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και είμαστε όρθιοι», συμπλήρωσε. 

Την προηγούμενη περίοδο «κατάφεραν, ίσως και με δική μας ευθύνη, να πάνε τη συζήτηση οπουδήποτε αλλού εκτός απ’ αυτά που ζήσαμε τέσσερα χρόνια τώρα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως τώρα η συζήτηση θα γίνει για τα δύο προγράμματα διακυβέρνησης που αντιπαρατίθενται, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. 

Αλέξης Τσίπρας για Πνευματικό: Πολύ λίγο, πολύ αργά 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού, για τους καρκινοπαθείς, που οδήγησε τελικά στην απόσυρσή του από τις δεύτερες εκλογές 2023. 

Ο Σπύρος Πνευματικός, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φανέρωσε το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε ότι δεν επρόκειτο για τυχαία δήλωση, γιατί τον Δεκέμβριο του 2019 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «θα ανατριχιάσουμε» με το πρόγραμμα για την δημόσια υγεία καθώς θα προχωρούσε σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού πιλοτικά στην αρχή με τρία μεγάλα νοσοκομεία. 

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός από το πρόγραμμα και το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη; Απλά το είπε λίγο πιο άτσαλα», συμπλήρωσε και σχολίασε πως πήρε 24 ώρες να αποφασιστεί η απόσυρση του Σπύρου Γραμματικού από τα ψηφοδέλτια. «Πολύ λίγο, πολύ αργά, φανέρωσε ο κ. Πνευματικός την κρυφή ατζέντα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για την υγεία» είπε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι δεν ενδιαφέρεται για προοδευτική διακυβέρνηση και σε αυτή λέει ότι το ενδιαφέρει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν γίνεστε έτσι εύκολα ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συμπλήρωμα της Δεξιάς, ούτε θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας και θα διεκδικήσουμε μέχρι το το τελευταίο δευτερόλεπτο την ανατροπή των συσχετισμών», τόνισε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

https://www.lifo.gr/now/politics/tsipras-apo-larisa-aytapati-i-apli-analogiki

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button