Πολιτική

Τσίπρας από Χανιά: «Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά»

Με το γνωστό ριζίτικο «Πότε θα κάνει ξαστεριά», αλλά και με την φράση του Νίκου Καζαντζάκη «όταν πολεμάς για λευτεριά είσαι κι όλας λεύτερος» ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε από τα Χανιά νέο πολιτικό μήνυμα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Σας φέρνω λοιπόν ένα μήνυμα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική ομιλία του στο λιμάνι των Χανίων, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ρώτησα έναν Χανιώτη γιατί διαχρονικά δεν πάνε καλά οι Μητσοτάκηδες στις εκλογές στον τόπο τους και μου απάντησε: Μα εμείς τους ξέρουμε, για αυτό δεν τους ψηφίζουμε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

«Από τον Θέρισο μέχρι την εθνική αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, την αντιδικτατορική πάλη, τα μεγάλα μέτωπα της αλλαγής, πρόσωπα, κόμματα, αγώνες και κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης διατρέχονται από μια κόκκινη γραμμή. Τη γραμμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή η γραμμή διατρέχει σήμερα την ελληνική κοινωνία», εξήγησε σε άλλο σημείο και υπογράμμισε πως «αυτή η γραμμή διατρέχει και το όραμα, το πρόγραμμα, τις πολιτικές, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της μεγάλης δύναμης της αλλαγής στις μέρες μας».

Αλέξης Τσίπρας: Τα διλήμματα 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε τα ακόλουθα διλήμματα. «Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; ‘Αλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανιψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας; Άλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η Παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος; Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;».

«Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας», τόνισε.

https://www.lifo.gr/now/politics/tsipras-apo-hania-stis-21-maioy-tha-kanei-xasteria

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button