Πολιτική

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Αθηνά Λινού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού και στη συνέχεια ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες εκλογές.

Η Αθηνά Λινού θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Στην ανάρτησή του, όπου παράθεσε και κοινή τους φωτογραφία, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε πως «Η Αθηνά Λινού έχει μακρά επιστημονική ιστορία.

»Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

»Έχει αναλάβει ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

»Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.»

https://www.lifo.gr/now/politics/ypopsifia-me-ton-syriza-i-athina-linoy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button