Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή Πολάκη- Πρέπει να προστατέψω το κόμμα

Την πρώτη του δήλωση για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο ίδιος αποφάσισε την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του από την θέση του τομεάρχη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέδριο με θέμα την Υγεία, προσθέτοντας ότι από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες, έχει όργανα και εκεί θα κριθούν όλα.

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος για την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας του Παύλου Πολάκη γιατί αυτή έχει ήδη αποφασιστεί. Το καταστατικό μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος του κόμματος να παραπέμψω ένα στέλεχος εάν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Στα σοβαρά δημοκρατικά κόμματα δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να υποβάλει ποινές. Υπάρχουν  συγκροτημένα όργανα δεοντολογίας, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στον πρόεδρο να προστατεύει όταν κρίνει να προστατεύει τις συλλογικές θέσεις και προσπάθεια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Πολάκης «παραπέμπεται διότι ανήρτησε προγραμματικές θέσεις και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους και τη λειτουργία των θεσμών». 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε και να εκδικηθεί, αλλά για να δημιουργήσει, θα έρθει για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας».

πηγή: lifo

now/politics/alexis-tsipras-ego-apofasisa-tin-parapompi-polaki-prepei-na-prostatepso-komma

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button