Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τέλος για τη Μητσοτάκης ΑΕ

«Πρωθυπουργό της άγνοιας» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της τετραετίας. 

«Κάθε ψήφος διαμαρτυρίας, αντίθεσης, οργής, πρέπει να κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Δράμα.  

«Γιατί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά, υπογράφει ο λαός την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό λένε, όχι μόνο η πολιτική λογική, αλλά και τα μαθηματικά. Για να έχουμε αλλαγή, πρέπει να ηττηθεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Και θα ηττηθεί η ΝΔ, μόνο αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημαίνει ήττα και τέλος για τη Μητσοτάκης ΑΕ», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «νομιμοποίηση της αισχροκέρδειας», διαφθορά και «γαλάζια επέλαση στα δημόσια ταμεία. 

«Για όλα βέβαια, πάντα κάποιος άλλος φταίει. Για κάθε κοινωνική πληγή, κάθε τραγωδία, κάθε αδικία, κάθε σκάνδαλο διαφθοράς, κάθε ανηθικότητα, ένας μόνο δεν φταίει. Ο κύριος Μητσοτάκης και η πολιτική του. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της άγνοιας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στην πανδημία, τις παρακολουθήσεις, την ενεργειακή κρίση και το δυστύχημα στα Τέμπη μεταξύ άλλων. 

«Δεν ήξερε, ούτε και ξέρει τίποτε ο κύριος Μητσοτάκης. Θα το ξαναπώ λοιπόν: Αφού δεν ήξερε, ας τον κηρύξει ο λαός μετεξεταστέο στις εκλογές. Και ας τον στείλει στο σπίτι του να μελετήσει και να μάθει ποια χώρα κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια. Και πού την οδήγησε», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα

«Είναι δυνατόν η ΝΔ να εκφράζεται από υπουργούς όπως ο κ. Πλεύρης, ο κ. Γεωργιάδης και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, κ. Βορίδης; Είναι δυνατόν το κόμμα αυτό, με αυτή την ιστορία, να έχει οδηγήσει σε αυτή την καταρράκωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας; Αυτή η κυβέρνηση μετατρέπεται σε κυβέρνηση μίας εταιρείας, Μητσοτάκης ΑΕ», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την Turkaegean, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ταΐζει εξοπλιστικά πολλών δισ. τους υπερπατριώτες, αλλά την ίδια στιγμή αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, αφήνοντας την Τουρκία να καπηλεύεται το Αιγαίο διεθνώς, ως τουριστικό προορισμό».  

«Πριν από ένα χρόνο, είχαμε όλοι δει έκπληκτοι τη διαφημιστική καμπάνια της Τουρκίας για το Αιγαίο, με τον τίτλο Τurkaegean. Η απροετοίμαστη κυβέρνησή μας, τότε είχε πει τότε ότι έφταιγε ένας υπάλληλος και δήθεν θα έκαναν έρευνα και θα τον έβρισκαν. Πέρσι, λοιπόν, είχαν υποσχεθεί ότι θα έκαναν τα πάντα για να μη συνεχιστεί η καμπάνια Turkaegean και να ανακληθεί το σήμα. Φέτος, η Τουρκία διαφημίζει κανονικότατα το “τουρκοαιγαίο” σε όλο τον κόσμο. Μετά τον αμερικανικό Τύπο, χθες είχαμε ολοσέλιδες καταχωρίσεις στη γαλλική Le Monde», ανέφερε σχετικά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

https://www.lifo.gr/now/politics/alexis-tsipras-protia-syriza-simainei-telos-gia-ti-mitsotakis-ae

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button