Πολιτική

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για την ημερομηνία 2ων εκλογών: Περιφρόνησε το σύνταγμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε «το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησής του», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του αντίδραση του για την εξαγγελία των εκλογών στις 21 Μαΐου. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι περιφρόνησε την έκφραση βούλησης του λαού και το σύνταγμα, προσδιορίζοντας ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου

«Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο πρωθυπουργός ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησής του», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Επιχείρησε, μάλιστα, να προσδιορίσει ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές, περιφρονώντας την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά και το ίδιο το σύνταγμα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς», επεσήμανε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης, καλώντας τους πολίτες να πάρουν «απόφαση αλλαγής» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Τσίπρας για εκλογές: Οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που δεν βγαίνει

«Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που δεν βγαίνει», ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο σχόλιο που έκανε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. 

«Την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός», δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας, από τη Λιβαδειά που επισκέφθηκε σήμερα. 

https://www.lifo.gr/now/politics/androylakis-kata-mitsotaki-gia-tin-imerominia-2on-eklogon-perifronise-syntagma

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button