Πολιτική

Βουλή: Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Σήμερα, αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για τη ρύθμιση που μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, η οποία δεν θέτει ζητήματα συνταγματικής φύσης, η κυβέρνηση επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ «όχι» λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Άγνωστές παραμένουν προς το παρόν οι προθέσεις της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η καθολική αποδοχή θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για κενά, ζητώντας ρητή αναφορά στη ναζιστική ιδεολογία και αντιπροτείνοντας την πρόταση Κοντιάδη-Αλιβιζάτου.

Ο επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζει ότι το κόμμα του λέει «ξεκάθαρο όχι στα εγκληματικά στοιχεία και στα ναζιστικά μορφώματα που εισέβαλαν κοινοβουλευτικά στην εγχώρια πολιτική ζωή το 2012».

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επιτίθεται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις που μπορούν να χωρέσουν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων».

«Σαν Mέρα25 δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

πηγή: lifo

now/politics/boyli-simera-apofasizei-i-olomeleia-gia-mploko-sto-komma-kasidiadi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button