Πολιτική

Εκλογές 2023- Ανδρουλάκης: Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή, δεν υπάρχει περιθώριο συγκλίσεων

«Επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

«Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων. Για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις πρώτες εκλογές 2023, τη Δευτέρα και την επέστρεψε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

Διερευνητική εντολή: Ο διάλογος Ανδρουλάκη- Σακελλαροπούλου

«Είστε ο επόμενος εφόσον ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, επομένως παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και είναι πλέον η δική σας σειρά και για αυτό σας κάλεσα», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18:30. 

«Κυρία Πρόεδρε σας ευχαριστώ πάρα πολύ, Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων. Για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή», της απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη, να υπάρχει στον τόπο μας μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, να μπορεί να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και παιδείας, που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες που έχουν κλιμακωθεί και βέβαια να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο τους λίγους. Και σε αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθώ, γιατί είναι εθνικό καθήκον να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο», αποκρίθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

Τα επόμενα βήματα 

Με αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών και ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών 2023 στις 25 Ιουνίου. 

Αύριο αναμένεται ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, από όλα τα κόμματα της Βουλής, για τη διενέργεια νέων εκλογών. 

Ο ένας εκ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων- του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου- θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Η νέα Βουλή, που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές 2023, αναμένεται να ορκιστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της.

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-androylakis-epistrefo-os-agoni-amesa-ti-diereynitiki-entoli

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button