Πολιτική

Εκλογές 2023: Η ΠτΔ καλεί σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλεί σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο, Τετάρτη, μετά την κατάθεση των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έπειτα από τις πρώτες εκλογές 2023.

Αφού συναντήθηκε και με τον Νίκο Ανδρουλάκη- ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης– η Κατερίνα Σακελλαροπούλου καλεί σε σύσκεψη τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές 2023

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που προβλέπει το άρθρο 37 του συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο, Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί. 

Εκλογές 2023: Ο Ανδρουλάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή 

Το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, για την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις πρώτες εκλογές 2023. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε τη διερευνητική εντολή την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου και την επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στο μεσοδιάστημα, επικοινώνησε με αρχηγούς των κομμάτων και τους ενημέρωσε ότι θα προτείνει επίσπευση των διαδικασιών, με στόχο να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες εκλογές 2023. 

«Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων. Για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

«Θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο», του απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

 

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-i-ptd-kalei-se-syskepsi-toys-politikoys-arhigoys-ayrio

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button