Πολιτική

Εκλογές 2023 – Καστανίδης για την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης: «Προσωπική προσβολή»

«Προσωπική προσβολή» καταγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, όσον αφορά στην απόφαση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, να κρατήσει την έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης, γεγονός που τον αφήνει εκτός Βουλής. 

Όπως έχει γίνει γνωστό από το κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει τη συγκεκριμένη έδρα «προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του κινήματος στη Μακεδονία» ενόψει και των δεύτερων εκλογών, στις 25 Ιουνίου.

Η αντίδραση του Χάρη Καστανίδη στην εν λόγω απόφαση είναι έντονη, ωστόσο επιμένει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης».

Ο κ. Καστανίδης ανέφερε πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο».

«Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται» ανέφερε, σε άλλο σημείο, ενώ σημείωσε πως η απόφαση δεν έχει ουσιαστική σημασία καθώς η Βουλή θα έχει «ζωή» μίας ημέρας. 

«Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. (…) Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια» κατέληξε. 

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-kastanidis-gia-tin-edra-tis-athessalonikis-prosopiki-prosboli

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button