Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Όσοι εμπιστεύθηκαν πρώτη φορά ΚΚΕ να το ξανακάνουν

Τη μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ ζήτησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις εκλογές της 21ης Μάη «έγινε ένα θετικό βήμα με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ» προσθέτοντας «στις εκλογές του Ιούνη, με έναν άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα, το επόμενο θετικό βήμα, πραγματική δρασκελιά, θα είναι το ΚΚΕ να κρατήσει και να αυξήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός, με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «όσους εμπιστεύθηκαν πρώτη φορά το ΚΚΕ να το ξανακάνουν» και «όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα».  

«Δε χρειάζεται να δώσουν τόση δύναμη στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σκορπίσουν οι ψήφοι τους σε άλλα μικρότερα σχήματα. Γιατί στις 25 του Ιούνη αυτό που θα μετρήσει είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει» υπογράμμισε.

«Αυτό που έλεγε προεκλογικά το ΚΚΕ, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, είναι σήμερα κατανοητό και αποδεκτό από περισσότερους. Σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα ‘Μητσοτάκης ή Τσίπρας’, ‘κυβέρνηση ΝΔ ή προοδευτική διακυβέρνηση’, έχει καταρρεύσει μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που, ως πολιτικό κόμμα, με τη στάση του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, “ξέπλυνε” την πολιτική της ΝΔ και τελικά την τροφοδότησε και με δεκάδες χιλιάδες ψήφους» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «ακόμα και αν προέκυπτε η περιβόητη προοδευτική κυβέρνηση “μούφα”, όπως τη χαρακτηρίσαμε, θα ήταν κι αυτή από χέρι αντιλαϊκή, θα κινούνταν με τους ίδιους στόχους, θα είχε τις ίδιες δεσμεύσεις με την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Το μόνο ερώτημα που υπάρχει σήμερα, είναι ποιος μπορεί να αποτελέσει μαχητική, στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων» είπε σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ «έχει ήδη αποκαλύψει στον λαό ότι τα δύσκολα είναι μπροστά».

Αναφερόμενος στα «κόμματα μιας χρήσης» είπε ότι «επιστρατεύονται για να αξιοποιηθούν σε διάφορα παιχνίδια στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος, και στη συνέχεια με την ίδια ευκολία που εμφανίστηκαν με την ίδια αποσύρονται».

«Καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, να σκορπίσει “δεξιά” κι “αριστερά”, αλλά να πέσει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μόνο στο ΚΚΕ» είπε.

«Αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει» είπε. «Το έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη δράση του στη βουλή και κυρίως το έχει αποδείξει μαζί με το λαό και τη νεολαία στους δρόμους του αγώνα» πρόσθεσε.

«Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Ξέρουμε ότι πολύ περισσότεροι στρέφουν τώρα τα βλέμματά τους και τις ελπίδες τους προς το ΚΚΕ. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Πάμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!» είπε στο τέλος της ομιλίας του ο γενικός γραμματέας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-koytsoympas-osoi-empisteythikan-proti-fora-kke-na-xanakanoyn

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button