Πολιτική

Εκλογές 2023- Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Στο Περιστέρι η πρώτη ομιλία που έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από την προκήρυξη δεύτερης εκλογικής μάχης αφότου δεν προέκυψε κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές του 2023. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το μήνυμα της ανάγκης για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, όπως εξέλεξε η Τουρκία, και δήλωσε πως «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

«Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο διχασμό και την τοξικότητα. Ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα, ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος που εμείς καταφέραμε να εκφράσουμε» είπε, στη συνέχεια, και ζήτησε «μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη από την προηγούμενη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «δεν θα τσακίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου» αλλά και δεσμεύθηκε για μείωση φόρων. Ειδικότερα, είπε: «Υψηλότεροι μισθοί και χαμηλότεροι φόροι για τη νέα τετραετία, με προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». 

Παράλληλα, κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ «να βάψουμε τη δυτική Αθήνα γαλάζια όπως σας ζήτησα, αλλά και όλη την Ελλάδα. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλες και όλους». Προσέθεσε ότι ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα που, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, ένα κυβερνών κόμμα αυξάνει τα ποσοστά και τις ψήφους του, και για πρώτη φορά από το 74 έχει υπερδιπλάσια ποσοστά από το δεύτερο.

«Που πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ντέρμπι; Ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα γιατί γυρνώντας όλη την Ελλάδα έβλεπα ότι η ελληνική κοινωνία αλλάζει και προοδεύει κάτι που δεν έβλεπαν άλλοι. Μας επιβράβευσαν οι πολίτες για τα 4 χρόνια της πολιτικής μας, για τη διαχείριση των κρίσεων. Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, φυλάξαμε τα σύνορα μας, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Τι έχουν να πουν αυτοί που έλεγαν ότι θα είμαστε πίσω στους νέους; Εμείς δεν βλέπουμε τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για τον λαϊκισμό όπως τον έβλεπαν άλλοι. Εμείς σκύψαμε στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και αποδείξαμε ότι μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη. Στηρίξαμε τα νοικοκυριά στην κρίση, και δημιουργήσαμε με την πολιτική μας πολλές και καλές θέσεις εργασίας και η δυτική Αθήνα μας επιβράβευσε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με το εάν υπήρχε πρόβλεψη στο «στοίχημα» για νίκη της ΝΔ με 12 μονάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κανένας δεν έδινε τέτοιες πιθανότητες.

Κατηγόρησε, παράλληλα, την αντιπολίτευση ότι «αυτοί που έχασαν δεν κατάλαβαν πόσο η κοινωνία έχει αλλάξει», ενώ συμπλήρωσε πως η «μεγάλη νίκη» της 21ης Μαΐου, «δεν λέει τίποτα, γιατί η κάλπη θα είναι άδεια στις 25 Ιουνίου και ξεκινούν όλα από την αρχή».

«Πού και πού κάποιοι μου λένε “κύριε Πρωθυπουργέ”. Δεν είμαι πρωθυπουργός. Άμα με θέλετε και πάλι πρωθυπουργό, να ‘ρθείτε να ψηφίσετε, να μην πάτε στην παραλία. Να μην θεωρήσετε ότι η εκλογική μάχη αυτή έχει κριθεί», είπε σε άλλο σημείο, ενώ καταφέρθηκε κατά της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας πως αν δεν υπήρχε «σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή κυβέρνηση» και ζήτησε «ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στη ΝΔ» στις δεύτερες εκλογές «για να υπάρχει σταθερότητα». 

«Όσα περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη είναι η αυτοδυναμία. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». 

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει ο στόχος να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Δεν ξέρω άλλη εκλογή που να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για πρωθυπουργός» κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

https://www.lifo.gr/now/politics/mitsotakis-me-thelete-xana-prothypoyrgo-na-psifisete-min-pate-stin-paralia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button