Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Στα μετεκλογικά σενάρια ενόψει των εκλογών αναφέρθηκε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τις συνεργασίες, είπε ότι δεν βλέπει περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και θέμα των πολιτικών.

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Δεν κάνω βήμα πίσω στο θέμα της αξιολόγησης. Σε αυτά τα θέματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι κοντά. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε, αν έβγαιναν τα κουκιά θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων. Η μόνη λύση για τη χώρα και η μόνο πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτοδύναμη ΝΔ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Αν έβγαιναν τα κουκιά, αν μπορούσε να προκύψουν 151 βουλευτές σίγουρα θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν μια κυβέρνηση των ηττημένων. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί αυτό είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ στην πρώτη κάλπη, ώστε να μην βγαίνουν οι αριθμοί», σημείωσε.

Στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή το δυστύχημα στην Καλλιθέα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «στόχος είναι να μειωθούν κατά 50% οι θάνατοι από τα τροχαία έως το 2030», κάνοντας λόγο για μια σειρά παρεμβάσεων όπως αλλαγές στην οδική κουλτούρα, βοήθεια της τεχνολογίας και «καλύτερη εκπαίδευση των νέων, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ».

Επίσης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, τουλάχιστον κατά μια μονάδα, ενώ για τον κατώτατο μισθό επισήμανε πως στόχος είναι ο να καθορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογράμμισε ότι θα έχουμε αυξήσεις και νέο μισθολόγιο από την 1/1/24.

Τέλος ανέφερε πως «Δώσαμε τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις. Ουδέποτε είχαμε πει ότι θα επεκταθούν τα αναδρομικά για τα δώρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να δοθούν όλα τα αναδρομικά. Έχουμε πλαίσιο στήριξης των συνταξιούχων και θα στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι να σβήσει αυτή η διαφορά. Και θα δώσουμε κίνητρα σε συνταξιούχους που επιθυμούν να εργάζονται».

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-mitsotakis-syriza-kai-pasok-tsakonontai-gia-ton-andrea-papandreoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button