Πολιτική

Εκλογές 2023: «Στοίχημα η συμμετοχή των νέων στις εκλογές», δήλωσε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των νέων ψηφοφόρων στις εκλογές 2023 αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, στον διάλογο που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες, αφού της εισηγήθηκε τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. 

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε το φάκελο με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου που ζητάει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου. «Έχω την χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκλογές 2023: «Ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδος»

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι της παραδίδει την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εισηγείται τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου. 

«Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος. Επί της ουσίας όμως, η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της, όπως είχα δεσμευτεί εξαρχής ότι πρέπει να γίνει. Διότι αυτό πιστεύω ότι επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να αξιολογήσουν στις προσεχείς εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και να πράξουν αναλόγως», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο να υπάρξει «μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες, από ακραίες και προκλητικές συμπεριφορές, που νομίζω ότι δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα των καιρών, αλλά και δεν νομίζω ότι είναι εναρμονισμένες με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας». 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως μεγάλο στοίχημα για τις εκλογές 2023 αποτελεί η προσέλευση των νέων ψηφοφόρων στην κάλπη. 

«Να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη δημοκρατική διαδικασία. Απευθύνομαι ιδιαίτερα στη νέα γενιά, στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον, παρά να επιλέξουν την αποχή», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

«Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο, για το καλό της χώρας», σημείωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-stoihima-i-symmetohi-ton-neon-stis-ekloges-dilose-o-mitsotakis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button