Πολιτική

Εκλογες 2023: Απάντηση Αλιβιζάτου σε Κασιδιάρη- «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων»

Την δική του απάντηση στον Ηλία Κασιδιάρη, που τον επικαλέστηκε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στις δεύτερες εκλογές 2023, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος. 

Ο Νίκος Αλιβιζάτος σε ανακοίνωση που εξέδωσε απάντησε στην ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέβει ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές τονίζοντας πως όσα επικαλείται δεν ευσταθούν. «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η δήλωση της υποψηφιότητας του θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου. Μάλιστα επικαλέστηκε και την ακόλουθη φράση: « Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Ωστόσο έλαβε την απάντηση από τον καθηγητή με την ανωτέρω επεξήγηση. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαϊου με ένα πολυσέλιδο σκεπτικό, ο Άρειος Πάγος έθεσε το κόμμα Κασιδιάρη εκτός εκλογών, καθώς «παροτρύνει την άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία». 

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-apantisi-alibizatoy-se-kasidiari-den-noeitai-syndyasmos-anexartiton

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button