Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Επενδύσαμε στον φόβο, είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε

Σε λάθη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως το κόμμα δεν πρέπει να επενδύσει στον φόβο την επόμενη περίοδο. 

«Νομίζω ότι τώρα στην επόμενη περίοδο πρέπει, χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο, που εμείς το κάναμε, και είναι ένα μέρος της κριτικής μας… Δηλαδή το μείγμα της πολιτικής μας, πόσο λέμε το θετικό μας πρόσημο, το θετικό μας πρόγραμμα, πόσο επενδύουμε στο πρόβλημα. Εκεί κάναμε λάθος. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ερωτηθείς για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ήττα στις πρώτες εκλογές 2023, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Προφανώς προβληματίστηκε και προφανώς δίνει τη μάχη για να αλλάξουμε τους συχετισμούς. Νομίζω ότι είμαστε μια κυβερνώσα Αριστερά, νομίζω ότι θα πάμε με ένα πρόγραμμα που λέει ότι έχει τεράστια σημασία η οικονομία και η κοινωνία να πάνε μαζί». 

Όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει σχέδιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε: «Νομίζω ότι το είπε στην Κεντρική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε το χωράφι μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Ηττήθηκε αυτό και φάνηκε ότι κάποιοι μπορούν να ζήσουν με μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Εμείς θεωρούμε ότι είναι καταστροφή η ΝΔ» και εξέφρασε την άποψη πως ο κόσμος φοβάται. 

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν δώσαμε αρκετή ιδεολογική μάχη με τη ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο λάθη, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Η Αριστερά έχει δύο ρόλους, να ακούει τον κόσμο και να εκπαιδεύει τον κόσμο. Νομίζω ότι δεν δώσαμε αρκετή ιδεολογική μάχη με τη ΝΔ, ότι ο ατομικισμός στις εργασιακές σχέσεις και οι ατομικές συμβάσεις δεν είναι λύση για να έχεις επαγγελματική άνοδο», εξήγησε και συμπλήρωσε πως συγχρόνως το πρόβλημα για το κόμμα ήταν «ότι δεν ακούσαμε». 

«Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί αν δεν επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις, δεν γίνεται», υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. «Πρέπει να μην δημιουργείται φόβος, να επιτρέπεις σε μια κοινωνία να μπορεί να συζητήσει λογικά και τι φόροι χρειάζονται και τι είναι η καλή δόση ανάμεσα στη μείωση των φόρων και τις αυξήσεις των δαπανών ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», επεσήμανε ακόμη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

https://www.lifo.gr/now/politics/eykleidis-tsakalotos-ependysame-ston-fobo-einai-apo-ta-pragmata-poy-prepei-na

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button