Πολιτική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα στο Λονδίνο αναμένεται να παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται ότι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν ανακοινώσει ότι πάνω από 2.200 άνθρωποι θα παρευρεθούν στη στέψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 6 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα περιλαμβάνονται διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες, καθώς και εργαζόμενοι σε κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να στεφθεί επισήμως στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο σε ειδική τελετή που αναμένεται πολυτελής και με έντονους συμβολισμούς. 

Κατά τη λειτουργία στο Αβαΐο θα παρευρεθούν επίσης νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών, ανέφεραν τα ανάκτορα.

Εκτός από αυτούς τους προσκεκλημένους, 400 νέοι που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και τις πομπές μέσα από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, δίπλα στο Αβαΐο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

https://www.lifo.gr/now/politics/i-katerina-sakellaropoyloy-tha-parastei-sti-stepsi-toy-basilia-karoloy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button