Πολιτική

Η «προφητική» τοποθέτηση Χρονοπούλου στο Δελτίο Ειδήσεων του CRETA για τα θύματα κακοποίησης

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει αφότου έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, η οποία αφορά στα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση, η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου δικηγόρος, εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, της οποίας το όνομα –άγνωστο πώς- διέρρευσε στον τύπο.

Η Ελένη Χρονοπούλου, μία εκ των στενότερων συνεργατών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Όμως οι πρόσφατες αποκαλύψεις, και η σύνδεση του ονόματός της με μια υπόθεση στην οποία ο ίδιος ο καταγγελλόμενος θέλησε να δώσει πολιτικές προεκτάσεις, δημιουργούν μία δύσκολη επιλογή για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στην πιο πρόσφατη συνέντευξη της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Creta, η κα Χρονοπούλου είχε σταθεί στο κενό που υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό ως προς την προστασία των (ανήλικων) θυμάτων κακοποίησης.

Όπως είχε επισημάνει τότε, η δημοσιοποίηση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στις περιπτώσεις κακοποίησης είναι ανεπίτρεπτη. Τα στοιχεία των θυμάτων επιβάλλεται να μένουν γνωστά μόνο στα ίδια και τις Αρχές, διαφορετικά, το ίδιο το σύστημα τα «επανακακοποιεί». Μία δυστυχώς προφητική τοποθέτηση, αφού όπως η ίδια έγραψε σε ανάρτησή της αμέσως αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση Γεωργούλη: «[…]Η διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων[…]»

https://creta24.gr/profitiki-topothetisi-chronopoyloy-deltio-eidiseon-creta-ta-thymata-kakopoiisis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button