Πολιτική

Κιβωτός του Κόσμου – Χατζηδάκης: Άτομα υψηλού κύρους στο νέο ΔΣ, να μην καταρρεύσει η δομή

Για τις εξελίξεις με τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, δίδοντας διευκρινίσεις για την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

«Το σύνολο της κοινωνίας έκπληκτο παρακολουθεί τα όσα καταγγέλλονται και είδαν το φως της δημοσιότητας» επεσήμανε, από το βήμα της Βουλής.

«Όλοι μαζί θα αναμείνουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, αυτό επιβάλει το κράτος δικαίου. Η κυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει παρεμβάσεις παρ’ όλο που πολλές δεν συνάντησαν τη στήριξη από όλες τις πτέρυγες της Βουλής όπως η θέσπιση του Ποινικού Μητρώου για τους εργαζόμενους στις δομές ή τους αυστηρούς όρους λειτουργίας των δομών».

Προσέθεσε πως στην περίπτωση της Κιβωτού, «αναστείλαμε τις διαδικασίες χορήγησης ενός κτηρίου του ΕΦΚΑ, που είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίσαμε και εμείς. Ανακοινώθηκε ότι γίνεται παρέμβαση από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει, θα τοποθετηθεί το ταχύτερο νέο ΔΣ που θα είναι υψηλού κύρους, με ανθρώπους οι οποίοι θα διακρίνονται και για την κοινωνική τους προσφορά».

Όπως τόνισε ο υπουργός, η βασική έννοια είναι «να μην καταρρεύσει η δομή και να μην υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης και για αυτή τη δομή και για όλες τις υπόλοιπες». Αυτό, όπως εκτίμησε, «θα έχει τραγικές συνέπειες για τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτές τις δομές. Τώρα, υπάρχει ένα σοκ και λογικό».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι δομές να μείνουν όρθιες και γι’ αυτό αντιδρούμε άμεσα και είμαστε ανοικτοί σε παρατηρήσεις και προτάσεις, ώστε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα να το διαχειριστούμε όλοι μαζί με σοβαρότητα» κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/politics/kibotos-toy-kosmoy-hatzidakis-atoma-ypsiloy-kyroys-sto-neo-ds-na-min-katarreysei-i

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button