Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στον Γέρακα όπου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι αύριο θα επισκεφθεί τον Έβρο και θα υπογράψει την επέκταση του φράχτη «που θωράκισε την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».  

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ποιοι μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της. Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία, με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαδημούλη, δίχως να τον κατονομάσει. 

Με την «παρέμβαση» και της Ελλάδας, η Ευρώπη «αλλάζει τη στάση της» και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει». 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για εμάς 

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μία κάλπη. 

«Επειδή ακούμε πολλά, πρώτη, δεύτερη κάλπη, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κάλπη για εμάς. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Η ισχυρή ΝΔ» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «θα καθορίσει ποιο κόμμα θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία και ποιον θέλουν οι πολίτες για πρωθυπουργό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

https://www.lifo.gr/now/politics/kyriakos-mitsotakis-me-i-horis-eyropaika-lefta-o-frahtis-ston-ebro-tha-teleiosei

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button