Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για τις εκλογές

H γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μέχρι τις κάλπες, συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη, που έγινε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός στάθηκε συνεπής στη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την τετραετία καθώς όπως υπογράμμισαν, θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ψηφιστούν τουλάχιστον 30 νομοσχέδια το επόμενο διάστημα μέχρι και τις εκλογές, θέμα που συζητήθηκε ευρέως στην σύσκεψη ενώ έγινε και απολογισμός του κυβερνητικού έργου. Βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προεκλογική καμπάνια ενημέρωσης για όσα υλοποίησε.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, έγινε αναφορά και στους βασικούς άξονες του προγράμματος που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη τετραετία.

Βασικός πυλώνας η αύξηση των μισθών, όπως διαμήνυσε και με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την αύξηση μεταξύ άλλων του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει και με αυτά που βρίσκονται στο πλάνο της κυβέρνησης, ενώ έχει καταρτιστεί ήδη και το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπολοίπων κομματικών στελεχών.

Ήδη χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου θα έχει τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια αναμένεται να αναμετρηθεί και η αθλητικογράφος Άρια Αγάτσα που ήταν υποψήφια στη Βοιωτία ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του στιχουργού και ραδιοφωνικού παραγωγού Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. 

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κλείδωσε τη υποψηφιότητά του για τα Χανιά ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης κατεβαίνει στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, που ανέλαβε την έδρα του Θέμη Χειμάρα που παραιτήθηκε χθες, θα αναλάβει να διεκδικήσει την έδρα στην Φθιώτιδα.

πηγή: lifo

now/politics/megaro-maximoy-eyreia-syskepsi-ypo-ton-kyriako-mitsotaki-ti-eipe-gia-tis-kalpes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button