Πολιτική

«Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία, φόβο»- Η Σακελλαροπούλου συνάντησε νέους με σύνδρομο Down

Νέους με σύνδρομο Down συνάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε σε ανάρτησή της στα social media. 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει κοινή προσπάθεια έτσι ώστε να ενισχυθεί η αυτονομία αυτών των νέων, με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.  

«Λίγες ώρες ατόφιας, ανεπιτήδευτης χαράς γύρω από ένα τραπέζι κοντά στη θάλασσα, πλάι σε νέες και νέους με σύνδρομο Down, έδωσαν νόημα στο μεσημέρι μας στη Θεσσαλονίκη», έγραψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ανάρτησή της. 

«Νέα παιδιά, που λαχταρούν την ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας αλλά πολύ συχνά βιώνουν διακρίσεις και αποκλεισμό, χάρηκαν τη λιακάδα και το γαλάζιο, συνοδευόμενοι από τους υπευθύνους του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδoς», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι μαζί τους ήταν νέοι από την Μπάνια Λούκα, κάποιοι από τους οποίους έβλεπαν θάλασσα για πρώτη φορά. «Ο θαυμασμός, η καθαρή ματιά τους, οι πλούσιες αποχρώσεις των συναισθημάτων τους, ήταν για όλους μας ένα δώρο», επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία ή φόβο, ας εργαστούμε όλοι μαζί για να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους και ενισχύοντας έμπρακτα την αυτονομία τους», κατέληξε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενος στους νέους με σύνδρομο Down. 

πηγή: lifo

now/politics/makria-apo-prokatalipseis-amihania-fobo-i-sakellaropoyloy-synantise-neoys-me-syndromo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button