Πολιτική

Μητσοτάκης: Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες της ExxonMobil, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες της ExxonMobil νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Ελλάδα οφείλει να διερευνήσει εάν έχει τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1

«Σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Η χώρα μας, όπως έχω πει πολλές φορές, ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες».  

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ» 

Στην ίδια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πως ματαιώθηκε η πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. 

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες», δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή», συμπλήρωσε. 

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-xekinoyn-oi-seismikes-ereynes-tis-exxonmobil-notiodytika-tis-peloponnisoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button