Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μας γέμισαν υπερηφάνεια- Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Συγκίνηση και υπερηφάνεια προκάλεσαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, με τις προσπάθειές τους στον απεγκλωβισμό ανθρώπων μετά τον σεισμό στην Τουρκία, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στην καθιερωμένη ανάρτησή του για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου την εβδομάδα που πέρασε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ, που επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα, καθώς κρίθηκε ότι ολοκληρώθηκε ο διασωστικός κύκλος της αποστολής

«Θέλω να ξεκινήσω την κυριακάτικη συνάντησή μας με ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τους είδαμε να βγάζουν μέσα από τα ερείπια των πολυκατοικιών, ζωντανούς, 5 ανθρώπους – τρία παιδιά, μια 20χρονη κοπέλα και ένα 50χρονο άνδρα. Και μας γέμισαν υπερηφάνεια», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε βαθιά θλίψη για το μέγεθος της καταστροφής και σημείωσε ότι η Ελλάδα έπραξε το αυτονόητο, όπως και το 1999, προσφέροντας βοήθεια. «Όπως είπα και στον πρόεδρο Ερντογάν, αυτήν την ώρα της ανάγκης και της οδύνης είμαστε εδώ για ό,τι βοήθεια χρειαστούν», σημείωσε. 

«Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, όμως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι. Και αυτό αποδεικνύεται από το κύμα συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα, έγραψε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης. 

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-oi-andres-tis-emak-mas-gemisan-yperifaneia-ena-megalo-eyharisto

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button