Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας βασικός εκφραστής του πολακισμού- Εκλογές την άνοιξη, ανακοινώσεις στην ώρα τους

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο βασικός εκφραστής του πολακισμού» και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολύ πιο συστημικό, δεν λύνεται με τη διαγραφή» του Παύλου Πολάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στο συνέδριο για την υγεία, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν την άνοιξη και πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν «στην ώρα τους». 

Ερωτηθείς αν χαίρεται με τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση του Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά «δεν με απασχολεί ιδιαίτερα». 

Το ζήτημα, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι ο κ. Πολάκης, είναι ο πολακισμός ως αντίληψη άσκησης της πολιτικής. Ο βασικός εκφραστής του πολακισμού υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας». 

Αναφερόμενος στην αμετάκλητη καταδίκη του Νίκου Παππά, από το ειδικό δικαστήριο, για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «(Ο κ. Τσίπρας) λέει ότι πρέπει να δικαστεί ο κ. Παππάς από τον φυσικό του δικαστή, εννοώντας τον λαό. Μας λέει ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς. Τα ίδια λέει και ο κ. Πολάκης, λίγο πιο ακραία, λίγο πιο μπρουτάλ. Αλλά δεν λένε διαφορετικά πράγματα».

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης «είναι πολύ πιο συστημικό, δεν λύνεται με τη διαγραφή ή την αποπομπή του κ. Πολάκη. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια». 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πότε θα γίνουν οι εκλογές θα το ακούσετε στην ώρα του 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε εάν θα ανακοινώσει την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την ημερομηνία των εκλογών του 2023. 

«Το πότε θα πάμε σε εκλογές θα το ανακοινώσω στην ώρα του, με απόλυτο σεβασμό στις προβλέψεις του συντάγματος», απάντησε. «Πρακτικά, η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία. Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη», επανέλαβε. 

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την εκτίμηση που διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πως η ημερομηνία των εκλογών συνδέεται με την επερχόμενη νέα απόφαση του ειδικού δικαστηρίου. «Ο κ. Βενιζέλος είναι διαπρεπής συνταγματολόγους και γνωρίζει πολύ καλά τις προβλέψεις που ορίζει το σύνταγμα για την πρόωρη- έστω κι αν πρόκειται για κάποιους μήνες- διάλυση της βουλής», απάντησε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. 

«Εφόσον επιλέξω να προσφύγω σε εκλογές πριν από τη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας, θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη. Μπορεί όλοι να κάνετε τις υποθέσεις σας, από εμένα θα το ακούσετε στην ώρα του», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-o-tsipras-basikos-ekfrastis-toy-polakismoy-ekloges-tin-anoixi-anakoinoseis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button