Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρόοδος στο ζήτημα οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία

«Στο ζήτημα οριοθέτησης ΑΟΖ έχει καταγραφεί πρόοδος και πιστεύω ότι προσεγγίζουμε την ώρα που θα υπογράψουμε το σχετικό συνυποσχετικό για παραπομπή του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσερχόμενος στη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, που γίνεται στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τέτοιες εκκρεμότητες με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και όπως είπε αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση.

Παράλληλα εξέφρασε την λύπη του, γιατί όπως είπε λόγω των καιρικών προβλέψεων δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τις περιοχές όπου ζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

«Θα κάνουμε την συγκεκριμένη επίσκεψη το συντομότερο δυνατό. Θέλω να επισκεφτώ τους ομογενείς μας». είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική ενσωμάτωσης των κρατών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε για πρώτη φορά τέτοια Σύνοδος φιλοξενείται σε χώρα υποψήφια προς ένταξη, ενώ υπενθύμισε ότι η όλη διαδικασία εκκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2003.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις με την Αλβανία επεσήμανε ότι «η βούλησή μας είναι να βάλουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε τροχιά ακόμη μεγαλύτερης προσέγγισης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/politics/mitsotakis-proodos-sto-zitima-oriothetisis-aoz-me-tin-albania

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button